Annons

Växjöprofilen stalkad av kvinna

Växjö • Publicerad 15 maj 2018

En kvinna i 40-årsåldern har åtalats misstänkt för att ha ofredat Växjöprofilen och entreprenören Åza Brennander och hennes särbo. Ofredandet ska ha skett med kränkande inlägg på sociala medier och bloggar samt lögnaktiga sms, skriver Nöjesbladet.

– Åtalet känns som en jätteseger. Vi vill bara bli lämnade ifred. Stundtals har jag varit så påverkad av trakasserierna att jag gett min hund fel medicin, skadat min telefon, tappat bort saker och varit en sämre mamma och flickvän, säger Åza Brennander till tidningen.

Annons

Enligt åtalet ska kvinnan mellan den 23 och 25 mars förra året ha kontaktat Åza Brennander vid 73 olika tillfällen på sociala medier och på hennes blogg. Dessutom ska hon mellan den 1 mars och 30 april i fjol ha ofredat särbon med hela 459 sms, skriver Nöjesbladet.

Brennander har tidigare sagt att hon misstänker att kvinnan använt sig av 31 olika personer som alias på bloggen. Den åtalade kvinnan menar att det inte är ofredande utan vardagligt tjafs och att hon inte har skrivit inlägg på Åza Brennanders blogg. Hon uppger nämligen att hon inte har internet hemma.

Det finns även fler anmälningar mot kvinnan, som kommer att tas upp vid andra tillfällen. På sin blogg kommer Åza Brennander de närmaste dagarna att utveckla vad den misstänkta stalkningen har inneburit för henne och familjen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons