Växjöprofiler bland årets sommarpratare

.
Foto: Filip Sjöfors

Under torsdagen presenterade P1 Sommar årets Sommarvärdar. Tre av dem som ska hålla sommarprat i Sveriges Radio är journalisten Emma Leijnse, artisten John Lundvik och fotografen Alexander Mahmoud.

John Lundvik håller sitt sommarprat den 15 juli. Programmet ska handla om Lundviks långa och krokiga musikaliska resa, om varför Lill Lindfors fick honom att överge mitt sensuella artistnamn och om när han sprang ifrån sina mobbare.

Den 25 juli är det fotografen Alexander Mahmoud från Växjö och Grimslöv som är sommarvärd. Han ska prata om hans mamma som kom till Småland från Jugoslavien som vilsen 16-åring, om drömmen om Sverige och hur en karaokekväll kan betyda allting och ingenting.

Emma Leijnse är född i Växjö och arbetar som journalist på Sydsvenska Dagbladet. Hon är en av landets mest profilerade skol- och utbildningsreportrar. Emma Leijnse har bland annat skrivit ”Godkänt? – en reportagebok om den svenska skolan” och ”Fördel kvinna – den tysta utbildningsrevolutionen”. Hon håller sitt sommarprat den 15 augusti.

Läs mer

Coronavirus

Coronapatient inlagd på sjukhus

Sex nya fall av covid-19.

Nyheter

Färre bostadsrätter säljs – priser ökar i länet

I Växjö har priserna dock sjunkit.

Nyheter

Risk för höga temperaturer

Kan innebära en ökad påfrestning på kroppen.

Nyheter

Romansbedragare lurade äldre kvinna på uppemot en miljon

De inledde en relation på nätet – sedan lurades kvinnan av mannen.

Nyheter

Brand i lägenhet i Växjö

Larm om brand i flerfamiljshus.

Nyheter

Ung cyklist i krock med bil

Förare misstänks för brott