Annons

Växjöprofiler bland årets sommarpratare

Växjö • Publicerad 13 juni 2019
.
.Foto: Filip Sjöfors

Under torsdagen presenterade P1 Sommar årets Sommarvärdar. Tre av dem som ska hålla sommarprat i Sveriges Radio är journalisten Emma Leijnse, artisten John Lundvik och fotografen Alexander Mahmoud.

John Lundvik håller sitt sommarprat den 15 juli. Programmet ska handla om Lundviks långa och krokiga musikaliska resa, om varför Lill Lindfors fick honom att överge mitt sensuella artistnamn och om när han sprang ifrån sina mobbare.

Annons

Den 25 juli är det fotografen Alexander Mahmoud från Växjö och Grimslöv som är sommarvärd. Han ska prata om hans mamma som kom till Småland från Jugoslavien som vilsen 16-åring, om drömmen om Sverige och hur en karaokekväll kan betyda allting och ingenting.

Emma Leijnse är född i Växjö och arbetar som journalist på Sydsvenska Dagbladet. Hon är en av landets mest profilerade skol- och utbildningsreportrar. Emma Leijnse har bland annat skrivit ”Godkänt? – en reportagebok om den svenska skolan” och ”Fördel kvinna – den tysta utbildningsrevolutionen”. Hon håller sitt sommarprat den 15 augusti.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons