Växjöprofiler bland årets sommarpratare

.
Foto: Filip Sjöfors

Under torsdagen presenterade P1 Sommar årets Sommarvärdar. Tre av dem som ska hålla sommarprat i Sveriges Radio är journalisten Emma Leijnse, artisten John Lundvik och fotografen Alexander Mahmoud.

John Lundvik håller sitt sommarprat den 15 juli. Programmet ska handla om Lundviks långa och krokiga musikaliska resa, om varför Lill Lindfors fick honom att överge mitt sensuella artistnamn och om när han sprang ifrån sina mobbare.

Den 25 juli är det fotografen Alexander Mahmoud från Växjö och Grimslöv som är sommarvärd. Han ska prata om hans mamma som kom till Småland från Jugoslavien som vilsen 16-åring, om drömmen om Sverige och hur en karaokekväll kan betyda allting och ingenting.

Emma Leijnse är född i Växjö och arbetar som journalist på Sydsvenska Dagbladet. Hon är en av landets mest profilerade skol- och utbildningsreportrar. Emma Leijnse har bland annat skrivit ”Godkänt? – en reportagebok om den svenska skolan” och ”Fördel kvinna – den tysta utbildningsrevolutionen”. Hon håller sitt sommarprat den 15 augusti.

Läs mer

Nyheter

Kronofogden backar från utmätningsbeslut

Skuldsatt man får behålla sitt hus.

Nyheter

Två Växjörestauranger brister vid inspektion

Måste åtgärda direkt.

Nyheter

Busschauffören såg skylten - körde ändå in i bron

Misstänks för brott.

Nyheter

Nytt besked om bad vid Strandbjörket i Växjö

Förra veckan avrådde Växjö kommun från bad.

Nyheter

Polisen slog till - fastighetsägaren får skadestånd

Får 62 000 kronor.

Nyheter

Nio nya coronafall i Kronoberg

Ingen person har avlidit under helgen.