Annons

Jättebygget oroar Växjöprofiler

Växjö • Publicerad 8 oktober 2018
Foto: Sweco

Flera Växjöprofiler har gått ihop och skrivit till kommunen om sin oro över det nya, omarbetade kommunhuset i Växjö. Några av dem är biskop emeritus Jan-Olof Johansson, krögaren Per Bengtsson, företagaren Christine Löfqvist och byggkonsulten Claes Risberg.

– Vi vill framföra vår oro för stations- och kommunhuset är en oerhört viktig byggnad. Så viktig att man inte får slarva bort ursprungsförslaget, säger arkitekten Olof Thedin, en av de som skrivit under det brev som skickats till kommunstyrelsen, byggnadsnämnden och Vöfab, till Smålandsposten.

Annons

I brevet, som också skickats från arkitekterna Hans Andrén, Olof Thedin, Gert Wingårdh och Dorte Mandrup skriver man bland annat ”Låt det vinnande arkitektkontoret projektera klart kommunhuset.” och "Om slutnotan blir högre än vad politikerna bestämt, ha då det politiska modet att besluta om dessa extra pengar.” enligt Smålandsposten.

Bilden nedan är ett montage av den ursprungliga skissen (till vänster) av White Arkitekter och den senaste skissen från Sweco (till höger).

Foto: White arkitekter, Sweco
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons