Växjöprojektet vinner fint pris

Foto:Sweden Green Building Council

Förra veckan korades vinnarna i Sweden Green Building Awards. Det är ett pris för hållbart samhällsbyggande. I kategorin ”Årets LEED-projekt” prisades Skärvet Äldreboende i Växjö.

Juryns motivering: Med unika lösningar på flera områden inom energi, vatten, material, avfall och brukarmiljö visar Skärvet Äldreboende vägen för framtidens hållbara byggande. Byggnaden är en viktig pusselbit i en ny hållbar stadsdel i Växjö, och sprider kunskap om hållbarhet till både brukare och besökare. Årets LEED-projekt har högst platina-poäng i hela världen i sin kategori, och som referens för grönt byggande ger det upphov till stolthet och inspiration – för flera generationer.

– I en tid där vi behöver växla upp rejält för att nå miljömålen känns det både viktigt och rätt att lyfta personer och projekt som visar vägen inom hållbart samhällsbyggande. Det kom in rekordmånga nomineringar i år vilket tyder på att hållbarhet flyttas allt högre upp på agendan inom branschen, säger Lotta Werner Flyborg, vd på Sweden Green Building Council.

.
Foto: Smålandsposten
.