Annons

Växjös badplatser rustas upp

Växjö • Publicerad 11 maj 2019
Evedals badplats
Evedals badplatsFoto: Lennart Ernstsson

Den 3 juni ska de 40 badplatser som Växjö kommun ansvarar för vara iordninggjorda. Inom kort påbörjar Arenaservice arbetet med att förbereda bryggorna.

– Arenaservice kommer att börja med de största och mest välbesökta badplatserna. Sedan fortsätter vi med badplatserna i den norra delen av kommunen, och jobbar oss söderut. Väder och vind kan vi dessvärre inte styra över, så det kan bli ändringar när det gäller iläggningen av bryggor, säger Peter Bengtsson, anläggningschef på Arenaservice.

Annons

I år kommer Växjö kommun även att informera om algblomningen digitalt, vilket de inte har gjort tidigare.

– Algblomning kan ändras från dag till dag i en sjö. Vi har inte möjlighet att åka runt på alla 40 badplatser och sätta upp och ta ned skyltar i den takt som algblomningen förändras. Vi kommer istället att hänvisa till en webbsida där vi snabbt kan uppdatera information om de badplatser där algblomning har konstaterats. Besökarna har också ett eget ansvar att göra en bedömning av badvattnets kvalitet genom att helt enkelt inspektera själva, säger Peter Bengtsson, anläggningschef på Arenaservice.

Hemsidan hittas HÄR.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons