Annons

Växjös besked om planerna på nytt sjukhus

Växjö • Publicerad 16 januari 2019
Foto: Pressbild

I veckan meddelade Region Kronoberg att de ska utreda förutsättningarna för att bygga ett nytt sjukhus i Växjö i stället för omfattande om- och tillbyggnationer i 30-40 år. Nu meddelar Växjö kommun att de ser positivt på planerna.

– Vi har ett nära samarbete med Region Kronoberg. Beslutet att bygga ett nytt sjukhus är av stor betydelse även för Växjös framtid. Nu ska vi se till att hitta en bra plats för bygget, med god tillgänglighet för hela regionens invånare, säger Anna Tenje (M), kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen.

Annons

Växjö kommun och Region Kronoberg kommer tillsammans att utreda lämpliga markområden för ett eventuellt nytt sjukhus.

– Ett nytt sjukhus är bland det mest komplexa som kan byggas i en kommun. Det är en byggnad som kommer att stå länge och som behöver mycket mark för att kunna expandera över tid. Det måste också vara en tillgänglig plats dit både besökare och personal samt transporter lätt kan ta sig till, säger Paul Herbertsson, planeringschef i Växjö kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons