Annons

Växjös beslut kan överklagas

Växjö • Publicerad 23 oktober 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Per Jodenius

Boenden har klagat på det lågfrekventa bullret från bussarna. Bullret får glas att skallra i skåp och tv-soffor att skaka. Växjö kommun har lagt ansvaret på länstrafiken och kräver att Region Kronoberg och länstrafiken ska begränsa störningarna.

– Jag tycker att vi ska överklaga beslutet. Det är för att det här är unikt, där det finns olika myndigheter som ger olika besked. Vi tycker att det är väldigt besvärande att en kommun ställer de här olika sakerna mot varandra. Jag förstår ju att buller är besvärligt för den som drabbas av det. Men ska man förhindra kollektivtrafik på grund av det här så blir det väldigt svårt, i princip omöjligt att bedriva kollektivtrafik i stan, säger Sven Sunesson., säger Sven Sunesson (C), vice ordförande i trafiknämnden, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons