Annons

Växjös cyklister är mer nöjda nu

Växjö • Publicerad 9 oktober 2020
.
.Foto: LENA GUNNARSSON

Nu har resultaten kommit i årets Cyklistvelometer, en nationell undersökning där cylister i olika kommuner vartannat år bedömer hur det är att cykla i kommunen. Växjö har förbättrats avsevärt sedan förra gången.

Växjö kommun hamnar på en sjundeplats i kategorin ”mellanstora kommuner”. Växjös cyklister, drygt 400 stycken, har gett kommunen en totalpoäng på 3,15/5.

Annons

Om man ser till det stora nationella resultatet hamnar Växjö kommun på plats nummer 18. 2018 låg Växjö på plats nummer 27.

Undersökningen visar att cyklisterna uppfattar Växjö som lite bättre än den genomsnittliga mellanstora kommunen. Detta grundat på framkomlighet och hur cyklister prioriteras av kommunen.

Men när det kommer till trygghet och säkerhet finns det åtgärder som önskas.

– Vi vill uppmuntra till klimatsmart och hälsosamt resande och därför fortsätter vi arbetet med att göra det snabbt, enkelt, bekvämt och säkert att cykla i Växjö kommun, säger Cheryl Jones Fur (MP), andre vice ordförande i tekniska nämnden, i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons