Annons

Växjös första obemannade butik har öppnat

Växjö • Publicerad 16 december 2021
I lokalen kan bland annat lunchlådor och mellanmål köpas.
I lokalen kan bland annat lunchlådor och mellanmål köpas.Foto: Julia Ornat

Under torsdagen öppnade Växjös färsta obemannade butik. Det är Einar Food som öppnat butiken på Ljungadalsgatan i Växjö. Einar Food kombinerar ny teknik och mat i en obemannad butikslösning. Butiken kommer att vara öppen dygnet runt.

– Man låser upp dörren med mobilt bank-ID och kommer snabbt in i butiken utan att behöva ladda ner någon extra App, allt för att det ska vara enkelt och smidigt. Väl inne i butiken är det bara att sätta igång och handla. Man skannar sina varor på samma sätt som i vilken butik som helst och sedan betalar man enkelt med Swish eller kort i vår snabbkassa. Butiken har kameraövervakning och man legitimerar sig digitalt vid dörröppningen. Det ska bli kul att höra folks tankar och reaktioner, säger Gustav Einarsson, grundare till företaget.

Annons

Einar Food har satsat på ett utbud av mat som kan ätas direkt. Det är bland annat lunchlådor, pokébowls, baguetter, smörgåsar, dryck samt fika och kioskvaror.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons