Annons

Växjös gymnasieelever får återgå till viss undervisning på plats

Växjö • Publicerad 21 januari 2021
Foto: Alexander Mahmoud

Från och med den 25 januari rekommenderar Folkhälsomyndigheten att elever på gymnasiet bör ha minst 20 procent närundervisning, det vill säga undervisning på plats på skolan. Anledningen till Folkhälsomyndighetens nya rekommendation är att smittspridningen nationellt avtar något och att uppföljningar har visat att skolans viktiga roll för barn påverkas negativt av distansundervisning.

Växjö kommuns utbildningsnämnd beslutade under torsdagen att delar av Växjö kommuns gymnasieelever ska återvända till närundervisning igen. Beslutet innebär att rektorerna på Växjö kommuns tre gymnasieskolor får uppdraget att från och med måndag 25 januari organisera undervisningen på ett sätt som undviker trängsel på respektive skola och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Annons

- Vi ser att smittläget bland gymnasieelever är relativt stabilt i Växjö kommun. Men framförallt väljer vi denna väg för att säkerställa att våra elever i årskurs 3 får goda och rättvisa möjligheter till att nå en gymnasieexamen. Samma sak gäller för våra yrkesprogram där de praktiska momenten är helt avgörande för att de ska uppnå målen i deras utbildning, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Eelever i årskurs 1 och 2 undervisas genom en kombination av distansundervisning och närundervisning.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons