Annons

Växjös plast ska ses över

Växjö • Publicerad 16 juni 2019
.Foto: Filip Sjöfors

Blågröna Växjö vill att Växjö kommun ska göra en översyn av hur mycket plast som används i kommunen. Partierna föreslår att kommunkoncernens användning av engångsplastartiklar och plastförpackningar ska ses över, att kommunen tar fram en klimat- och miljöeffektiv plastupphandling som betonar minskad användning samt användning av plast av återvunna eller förnybara råvaror.

– Plast kan ta hundratals år att bryta ned i naturen och gör stor åverkan på miljö och naturliv. Vi ser även att plasten är en hälsorisk för oss människor eftersom forskare har hittat mikroplaster i fisk som vi äter. Vi behöver därför genomtänkta politiska åtgärder för att få till en smartare plastanvändning, säger Cheryl Jones Fur (MP) och Sofia Stynsberg (M).

Annons

Omkring tretton miljoner ton skräp hamnar varje år i haven. Det mesta av det är plast, som riskerar att döda miljontals djur.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons