Annons

Växjös politiker självkritiska

Växjö • Publicerad 1 mars 2019
Foto: Lena Gunnarsson

Under hösten och vintern var Storgatan avstängd samtidigt som arbete pågick på Söderleden. Nu är ansvariga politiker, Anna Tenje (M) och Sofia Stynsberg (M), självkritiska.

Smålandsposten har i en rad artiklar uppmärksammat läget i Växjö Centrum. Många näringsidkare nämner tillgänglighet, byggarbeten och parkeringar som en avgörande faktor till att det inte går bra.

Annons

– Växjö kommun är stolt över att vi minskat våra utsläpp rejält, det som återstår är trafiken. Då fokuserar människor på trafiken och utmålar det som ett problem. Det var ingen klockren lösning att stänga av Storgatan innan arbetet med cykelvägarna längs Söderleden var klart. Det var en miss, så skulle det inte ha varit. Det har vi sagt flera gånger och tagit på oss, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, till Smålandsposten.

Politikerna menar dock att mycket har gjorts och görs för att öka attraktionskraften i centrum och hålla kvar besökare centralt. Läs mer nedan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons