Annons

Växjös tjejer ska inspireras

Publicerad 2 mars 2017
Foto: Sigma Technology
Foto: Sigma Technology

Den 24 mars arrangeras IGEday (Introduce a Girl to Engineering) i Sverige. Det är ett initiativ från kvinnliga ingenjörer och ingenjörsstudenter som vill öka och stimulera intresset för teknik och ingenjörskap bland tjejer mellan 12-19 år.

Under dagen kommer tjejerna få möjligheten att besöka ett företag, organisation eller högskola för att få en bättre bild av vad en ingenjör faktiskt kan göra.

Annons

IGEday kommer också att hållas i Växjö, där bland annat Sigma Technology håller en inspirationskväll för 20 tjejer. Där kommer de anmälda tjejerna få prova på att lösa uppgifter, bygga ihop saker och spåna fram idéer.

Saab och Region Kronoberg är också engagerade i IGEday. Saabs evenemang i Växjö är fullbokat och Region Kronoberg erbjuder två platser inom medicinsk fysik och teknik.

Läs mer om IGEday här, där det också går att anmäla sig.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons