Annons

Växjös uppmaning inför stora biltvättarhelgen

Växjö • Publicerad 24 april 2020

Foto: HELGE RUBIN

I helgen är det den Stora Biltvättarhelgen, som är ett initiativ av branschorganisationen Svenskt Vatten för att uppmärksamma och inspirera till miljövänlig biltvätt.

Annons

Växjö kommun skriver på sin hemsida att två tredjedelar av alla biltvättar sker på gatan. Det bidrar till att miljöfarliga och hälsoskadliga ämnen når vattnet. Smutsvattnet från en biltvätt innehåller olja och miljöfarliga tungmetaller som kadmium, bly, nickel, krom och zink.

"Genom att tvätta bilen i en biltvätt, i stället för på garageuppfarten, hjälper du till att förhindra att miljöfarliga och hälsoskadliga ämnen når vårt vatten. Det gäller såklart året om. Det går lika bra med en automatisk biltvätt som med en gör-det-själv-hall. Använd alltid miljömärkta bilvårdsprodukter om du tvättar i en gör-det-själv-hall”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons