Annons

Växjösonens bolag tar in 15 miljoner

Växjö • Publicerad 22 september 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Olof Elfversson

Växjösonen Fredrik Rimmius har tillsammans med Marcus Abler grundat Real Estate-techbolaget Habity, som arbetar för att göra det lättare att hitta, sälja och underhålla ett hem. Nu har de tagit in 15 miljoner kronor efter en runda som har letts av Schibsted. Pengarna kommer att gå till bolagets fortsatta tillväxt och till vidareutveckling av produkten.

– Vi har följt planen det senaste året och har hållit ett starkt produktfokus, som nu ger resultat. Vi har satt upp höga mål och tydliga mätpunkter för dem och de följer den riktning vi vill. Detta, samt att våra kunder visar ett stort engagemang för Habity, gör att det känns extra bra att lägga i nästa växel nu, säger Marcus Abler, medgrundare och vd av Habity.

Bolaget är sedan tidigare uppbackade av bland annat riskkapitalbolaget Wellstreet tillsammans med Tony Högqvist, samt Elias Jacobson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons