Annons

Växjötidning kan vinna nytt pris

Växjö • Publicerad 6 mars 2019
Foto: Nadia Hagberg

I VXO Media ingår varumärken som VXOnews, Magazinet och Mosaik. Den sistnämnda är en lokal nyhetssajt och månadstidning med artiklar på svenska, engelska och arabiska.

Nu har Mosaik fått en tredje nominering på Årets Gratistidning, en gala där gratistidningar prisas i ett antal kategorier. Mosaik kan prisas som ”Årets Lokalinsats”, som delas ut till en tidning som gjort någon form av samhällsnytta och skapat ett värde för lokalinvånarna.

Annons

”Integration handlar om delaktighet och kunskap om vad som händer i samhället men också om goda exempel. I Mosaiks längre reportage berättas om personer från bevakningsområdet som gjort sig själva stolta och samhället en tjänst genom allt ifrån filmskapande till jobbskapande”, står det i motiveringen.

Priset är nyinstiftat och förutom Mosaik är även Lokaltidningen Mitti och Åkersbergakanalen nominerade.

”Gratistidningen får och tar en allt större och viktigare roll i det lokala samhället. Därför instiftar vi ett nytt pris för i år som lyfter fram alla de fina samhällsinsatser som lokala gratistidningar gör runt om i landet. Vi bedömer insatsens samhällsnytta och värde för lokalinvånarna. Vi sätter värde på insatser för lokal demokrati, insatser för lokal företagsamhet, insatser för lokalt föreningsliv, insatser för utsatta i samhället med mera”, står det i ett pressmeddelande.

VXO Media har fått totalt fyra nomineringar på 2019 års gala. Läs mer nedan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons