unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjötjej gjorde debut som proffsboxare – inför 16 000 i publiken

Linn Sandström. Arkivbild.
Linn Sandström. Arkivbild.
Foto: Lena Gunnarsson

För tre år sedan bestämde sig Linn Sandström, uppvuxen i Växjö, för att satsa på boxning. Förra veckan gjorde hon debut som proffsboxare inför 16 000 personer i publiken.

– Det var en sjukt cool och häftigt upplevelse, säger Linn Sandström, som tidigare har spelat bordtennis på elitnivå, till Expressen.

Sedan fyra år tillbaka bor hon tillsammans med sin pojkvän i Sydney. Hennes karriär började i samband med att hon gick förbi ett boxningsgym som precis skulle öppna.

– Då kom en jättekaxig kille fram till mig och frågade om jag ville bli boxare och att jag aldrig skulle bli det. Då kände jag bara ”vet du, jag ska bevisa dig fel”, säger Linn Sandström till Expressen.

Det blev förlust i proffsdebuten men Växjöboxaren ger inte upp. Hon vill bli ansiktet utåt för kvinnlig boxning i Sverige och Australien och har som mål att bli världsmästare.