Annons

Växjötjej jobbade nära kulturprofilen

Växjö • Publicerad 3 oktober 2018
Amanda Ekberg
Amanda EkbergFoto: URBAN NILSSON

Växjöbördiga Amanda Ekberg arbetade nära den så kallade kulturprofilen, som under måndagen dömdes för våldtäkt till två års fängelse. Hon var produktion- och dramaturgiassistent åt honom på den kulturscen som han var verksam. Hon slutade på grund av tveksamma beteenden.

– Jag klarade inte av den världen. Hela Stockholms kulturliv i de dimensionerna handlar om makt och sex. Det handlar inte om vem som vill jobba med vem utan om vem som vill ha sex med vem. Jag kände mig förminskad, säger Amanda Ekberg till Smålandsposten.

Annons

Hon är glad över att mannen döms, eftersom ”den som våldtar hör hemma bakom lås och bom”. Amanda Ekberg har själv inte utsatts av kulturprofilen.

– Jag har låtit mig utnyttjas som kulturslav, men jag har inte varit ett offer för några våldtäkter. Det skapades magnifik konst på kulturscenen, så alla såg mellan fingrarna på vad som skedde, säger hon Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons