Annons

Växjötjejer tar plats i riksstyrelse

Växjö • Publicerad 23 januari 2020
Foto: Fältbiologerna

Fältbiologerna, som beskrivs som Sveriges största miljöorganisation för unga, har valt en ny riksstyrelse. Två av ledamöterna är från Växjö. Det är Lovisa Hasch som går musiklinjen på St Sigfrids folkhögskola i Växjö och Evelina Szamosi från Växjö som just nu går andra året på musikteaterlinjen på Geijerskolan i Värmland.

– Jag är så otroligt glad att ha fått det här förtroendet från medlemmarna att leda Fältbiologerna, en fantastisk organisation som leder unga ut i naturen och in i miljödebatten. Vi kommer alltid vara redo att agera när företag och politiker förstör vår framtid och vi har makten att göra det både från maktens korridorer och fossilindustrins frontlinjer. När det behövs för att rädda planeten tvekar vi inte att använda civil olydnad, säger Evelina Szamosi.

Annons

Under mötet samlades över 70 unga miljökämpar och Fältbiologerna beslutade bland annat att inleda en stor skogskampanj för att uppmärksamma vad de ser som ett ohållbart skogsbruk i Sverige. Föreningen ska även fortsätta med sina inventeringar av hotade skogar.

– Det svenska skogsbruket är ett stort hot mot både klimatet och biologisk mångfald. För att rädda arterna och lösa klimatkrisen måste lagarna ändras. Mångfald och naturskydd ska prioriteras över kortsiktiga vinster och kalhyggen. Vi vägrar acceptera dagens katastrofala skogsskövling, säger Lovisa Hasch.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons