Annons

Växjötränaren prisad som årets bästa

Växjö • Publicerad 5 december 2020
Arenastaden
ArenastadenFoto: Lars-Göran Rydqvist

Under torsdagen arrangerades Friidrottsgalan 2020 och det blev en fin kväll för friidrottsprofilerna i Växjö. Johanna Vikström, som sedan två år tillbaka har sin bas på Prestationscentrum Kast i Växjö, utsågs till Årets tränare. Hon tränar bland andra Viktor Gardenkrans, Emma Ljungberg och Frida Åkerström som alla var framträdande i Finnkampen.

– Jag är både lite chockad, det finns jättemånga duktiga friidrottstränare i Sverige, men också såklart jätteglad och tacksam för det här priset. 2020 har varit ett jättekonstigt år på alla sätt, men jag är ändå så glad för att det har gått så bra för mitt gäng trots alla omständigheter, sa Johanna Vikström bland annat i sitt tacktal.

Annons

Växjöbon Angelica Bengtsson prisades för Årets prestation i Finnkampen efter att ha hoppat 4,73, vilket var ett nytt finnkampsrekord. Bengtsson var även nominerad till Årets friidrottare, Årets prestation i SM och Årets prestation i landslaget.

Daniel Ståhl, som tränar i Växjö, fick motta tre priser, Årets prestation i landslaget, Folksam GP och SM.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons