Annons

Vd i Växjö misstänks för flera grova brott

Växjö • Publicerad 21 juni 2018
Foto: Mattias Mattisson

En företagare bosatt i Växjö kommun försökte med hjälp av falska anställningsbevis och lönespecifikationer lura till sig omkring 750 000 kronor i statlig lönegarantiersättning tillsammans med sju kamrater.

Mannen i 45-årsåldern var vd i aktiebolaget som försattes i konkurs. Nu åtalas han misstänkt för försök till grovt bedrägeri, grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och grovt försvårande av skattekontroll. Han ska bland annat vid tio tillfällen ha lämnat oriktiga uppgifter i bolagets skattedeklarationer, skriver Smålandsposten.

Enligt polisutredningen försökte de inblandade förmå konkursförvaltaren att besluta om statliga lönegarantier. De misstänkta ska felaktigt ha påstått att de arbetat i det kursade bolaget eller haft andra roller som skulle berättiga till lönegaranti, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons