Annons

Vd-profilen slutar efter 18 år

Växjö • Publicerad 4 januari 2019
Foto: Author Photographer Johan Topel

Efter exakt 18 år som vd för Almi Kronoberg lämnar Catharina Värendh Boson sin tjänst.

– Jag har varit vd här i 18 år och jag kände att det kunde vara bra för både Almi och mig själv med ett byte. Därför har jag besluta mig för att sluta på min 18-årsdag som vd, den 1 maj. Ibland måste man bara ta steget och nu känns det rätt, säger hon.

Annons

Hon hoppas nu kunna jobba lite mindre och ser inte framför sig ett heltidsjobb eller som chef. I stället har hon förhoppningar på lite uppdrag där hon kan använda sin kompetens, kunskap och de många kontakterna som hon byggt genom åren.

Almi ska nu rekrytera en ny vd och inom kort kommer processen att starta.

– Jag hoppas och tror på många ansökningar. Det är ett fantastisk roligt jobb med många kontakter. Jag brukar säga att det är ett av de bästa jobben i länet.

Vad är du mest nöjd med under de här 18 åren?

– Vår belöning är när vi ser företagen som vi jobbar med växa. Jag har sett många fantastiska företagshistorier och företag som utvecklats under alla år. Det tar jag med mig tillsammans med det fina samarbetet i länet mellan bland annat kommunerna, regionen, Svenskt näringsliv, Länsstyrelsen och Företagarna.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons