GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Veab höjer avgiften med åtta procent

     Växjö • Publicerad torsdag 10:25 • Uppdaterad torsdag 10:27
     .
     .
     Foto: Urban Nilsson

     Förra året gjorde Växjö Energi en sänkning av elnätsavgiften på grund av pandemin. Nu har de beslutat att höja avgiften med åtta procent. För en mellanstor villa kan det innebära en ökning med ungefär 26 kronor i månaden skriver SVT Nyheter Småland.

     Sedan sommaren har elpriset ökat mycket i Sverige. Det beror bland annat på de höga gaspriserna i Europa. När elen transporteras uppstår överföringsförluster, vilket har lett till att Svenska kraftnät som förvaltar stamnätet och regionnätsägare som Eon har höjt sin avgift, skriver SVT Nyheter Småland.

     Eon har planerar också en höjning av elnätspriset under 2022. Det är dock inte för hushållskunder utan för företag anslutna till regionnätet och små och medelstora företag i lokalnätet.

     Erbjudande

     Testa SMP digital plus: En månad för en krona

     Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

     Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

     Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.