Annons

Veab sänker avgiften

Växjö • Publicerad 17 april 2020
Veab och simhallen
Veab och simhallenFoto: LENA GUNNARSSON

Coronakrisen har slagit hårt mot både företag och privatpersoners ekonomi. Därför väljer Växjö Energi att sänka elnätsavgiften för både privatkunder och företagskunder från och med den 1 maj.

– En sänkning av elnätspriset var inplanerad sedan tidigare men skulle genomföras först år 2021. Vår förhoppning är att kunna underlätta för såväl hushållen som de restauranger, frisörer, industrier, butiker och många andra som kämpar för sin verksamhet, säger Mats Lundin, affärsområdeschef Elnät på Växjö Energi.

Annons

Det är omkring 37 000 kunder som får en lägre elnätsavgift. Exakt hur sänkningen blir skiljer sig åt beroende på kundområde och abonnemang.

Dessutom kommer Växjö Energi att se över kunder med en mätarsäkring på 16 A för att säkerställa att de får den tariff som är mest gynnsam ekonomiskt beroende på användningen av el. Sammantaget kommer prissänkningen och justeringen av tariff innebära att elnätskostnaden minskar med cirka 8 miljoner kronor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons