unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

VEABS elnät upplevde störningar - tolv industrikunder drabbades

Genrebild.
Genrebild.
Foto: Claes Jonasson

Vid 16.31 var det störningar på VEABs elnät. Tolv industrikunder i Öjaby/Kvälleberg/Räppe drabbades av detta.

– Det var tolv kunder som drabbades. Hade det varit tolv lägenhetskunder hade det kanske inte varit ett så stort problem. Hade det varit villakunder kanske det hade varit lite större. Nu när det var industrikunder blir problemet kanske lite större, beroende på om företagen har igång sin verksamhet så dags eller inte, säger Mats Lundin, affärsområdeschef för elnät samt marknadschef på VEAB.

Problemet var ett så kallat högspänningsfel.

– En kabel hade skadats av en extern part, vilket alltid är irriterande men sådant som händer. Vi har lagt om elen så att den tar en annan väg. På 42 minuter hade alla kunder utom en fått tillbaka elen och den sista kunden beräknas få tillbaka sin el när som helst, säger Mats Lundin.