Annons

Verksamheten i Växjö får pris

Kronoberg • Publicerad 15 november 2019
Foto: Pressbild

Årets vinnare av Region Kronobergs kvalitetspris 2019 är barndagvården på Centrallasarettet i Växjö. De prisas för arbetet med trygga barn i samband med anestesi. Barndagvården har bland annat jobbat med bildstöd, film och förberedelsebesök på barnkliniken som har en barnanpassad miljö för större trygghet och minskat användande av lugnande mediciner.

– Genom barnanpassade förberedelser ville vi ge barnen en trygg upplevelse utan lugnande läkemedel, en upplevelse som de kan ta med sig och ha nytta av genom hela livet, säger Emma Westin och Nina Heinrich som är barnsjuksköterskor på barn- och ungdomsklinikens barndagvård.

Annons

I motiveringen står det: ”Ett uthålligt och systematiskt utvecklingsarbete, med en tydlig problemformulering och hög delaktighet för patient och närstående, har gett ett klart förbättrat resultat. En god investering för framtiden – med trygga barn, kraftfull minskning av lugnande läkemedel och minskad förberedelsetid på operation.”

Förutom äran fick vinnarna en check på 50 000 kronor, diplom och ett vandringspris i form av en glaspjäs.

Två andra verksamheter fick också pris, som tvåa och trea. Bidraget "Billigare och bättre kvalitetskontroll av plasma" från klinisk kemi och transfusionsmedicin fick en check på 20 000 kronor och "Patientstyrd sedering vid coloscopi" från operationsenheten Ljungby fick 10 000 kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons