Annons

Vice talman besöker Växjö

Växjö • Publicerad 16 september 2020
Foto: Pressbild

Mellan 2018 och 2022 besöker talmanspresidiet landets alla län för att fira och uppmärksamma demokratins genombrott för hundra år sedan. På fredag besöker Åsa Lindestam, förste vice talman, Kronobergs län.

– Det är hela Sveriges demokrati som firas under riksdagens jubileum och jag ser fram emot att besöka Kronobergs län. Riksdagens talmanspresidium ska besöka alla delar av landet och vi vill hålla det demokratiska samtalet levande trots pandemin. Under det här besöket vill jag och riksdagen öka kunskapen om demokratins genombrott men framför allt inspirera till samtal om demokratins vikt och vilka utmaningar demokratin står inför, säger Åsa Lindestam.

Annons

Hon ska bland annat delta i ett digitalt möte med elever på Katedralskolan i Växjö, ett digitalt panelsamtal om demokrati tillsammans med Linnéuniversitetet och besöka Berg för ett samtal med ordförande i stiftelsen Elin Wägners Lilla Björka under temat ”Jämställdhetsrörelsen då och nu – från rösträtt till världens första feministiska regering”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons