GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Vice talman besöker Växjö

     Foto: Pressbild

     Mellan 2018 och 2022 besöker talmanspresidiet landets alla län för att fira och uppmärksamma demokratins genombrott för hundra år sedan. På fredag besöker Åsa Lindestam, förste vice talman, Kronobergs län.

     – Det är hela Sveriges demokrati som firas under riksdagens jubileum och jag ser fram emot att besöka Kronobergs län. Riksdagens talmanspresidium ska besöka alla delar av landet och vi vill hålla det demokratiska samtalet levande trots pandemin. Under det här besöket vill jag och riksdagen öka kunskapen om demokratins genombrott men framför allt inspirera till samtal om demokratins vikt och vilka utmaningar demokratin står inför, säger Åsa Lindestam.

     Hon ska bland annat delta i ett digitalt möte med elever på Katedralskolan i Växjö, ett digitalt panelsamtal om demokrati tillsammans med Linnéuniversitetet och besöka Berg för ett samtal med ordförande i stiftelsen Elin Wägners Lilla Björka under temat ”Jämställdhetsrörelsen då och nu – från rösträtt till världens första feministiska regering”.

     Läs mer