Annons

Vida säljs för miljarder

Växjö • Publicerad 15 november 2018
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Det kanadensiska bolaget Canfor Corporation förvärvar 70 procent av aktierna i Vida AB. Aktierna säljs till ett värde av 3 990 miljoner kronor, alltså nästan fyra miljarder kronor.

– Vi har haft en relation med Canfor under flera år och det är ett företag som präglas av hög kvalité, både i sina produkter men även hur de driver företag. Vi är stolta över att få Canfor som delägare och att Vida på så sätt kan växa och stärkas på den globala marknaden, säger Santhe Dahl, koncernchef på Vida AB, i ett pressmeddelande.

Annons

Canfor är en av världens största producenter av sågade trävaror, pappersmassa och papper.

– I och med förvärvet av Vida är vi glada över att bli en global producent och leverantör av sågade trävaror. Vida är ett välrenommerat varumärke som passar väl in i vår strategi att erbjuda våra kunder högkvalitativa produkter med stort kundfokus, säger Don Kayne, koncernchef på Canfor.

Santhe Dahl och Måns Johansson, vice vd för Vida, kommer att fortsätta att leda verksamheten i Sverige.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons