Annons

Videum delar ut uppsatsstipendier

Växjö • Publicerad 4 mars 2020
LNU

Varje år utlyser Videum uppsatsstipendier vid Linnéuniversitetet. Årets vinnare blev Caroline Bertilsson, Linn Boklund och Frida Njord Petersson för uppsatsen Konsten att förutse en konkurs - en kvantitativ studie om nyckeltal som konkurs-indikatorer i små företag. De får dela på 10 000 kronor.

För att ha möjlighet att få stipendiet behöver uppsatsen vara kopplad till ett samarbete mellan universitetet och näringslivet/samhället.

Annons

– Det är både roligt och viktigt att få uppmuntra studenter som är kreativa och står för innovation. Att få lyfta fram uppsatserna som kan vara till stöd för småföretagare är ett bidrag för framtiden helt i linje med Videums uppdrag, säger Lena Wibroe som är ordförande i Videum AB och var den som under tisdagen delade ut stipendiet.

Andrapriset på 7 000 kronor gick till Viktoria Gnatenko, Simon Olsson och Chenyu Huang för uppsatsen The Role of Foreign Market Knowledge in Internationalization of B2B Born Global SME:s.

Här saknas innehåll

Ronja Andersson
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons