Annons

Vidingehem och Hyresgästföreningen kan inte enas – hyresförhandling går vidare

Växjö • Publicerad 22 december 2021

Årets hyresförhandlingar i Växjö har inte resulterat i någon överenskommelse. Tidigare har Hyresgästföreningen i Växjö avbrutit förhandlingarna med Växjöbostäder och nu går förhandlingen mellan Hyresgästföreningen och Vidingehem också till Hyresmarknadskommittén (HMK).

– Inför årets förhandling var vår förhoppning att finna lösning och nå en överenskommelse, men ännu en gång står vi för långt ifrån varandra säger Lida Zezovska, förhandlare på Hyresgästföreningen region Sydost.

Annons

HMK kommer nu att komma med ett medlingsförslag. Om båda parter inte accepterar förslaget, prövas ärendet av HMK och det beslut de kommer fram till gäller sedan.

Vidingehem har föreslagit en hyreshöjning på 3,95 procent.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons