Vill arrangera Ponny-SM i Växjö

.
Foto: Daniel Enestubbe

Växjöortens Fältrittklubb och Lammhults Ridklubb vill arrangera Ponny-SM i höst. Planen är att lägga det svenska mästerskapet samma vecka som Karl Oskar Cup på Värendsvallen.

– Ett SM skulle innebära lite högre hinderhöjder än under Karl Oskar Cup och då gäller det att ha ett riktigt bra underlag. Det är den enda akilleshälen men med lite vilja från kommunen är de praktiska sakerna inte så svårlösta. Att lufta och dressa gräsmattan är inga större problem. I övrigt vet vi efter alla år med Karl Oskar Cup att det fungerar med stallar, camping och allt annat som måste finnas, säger Växjöortens Fältrittklubbs ordförande Tobias Jönberg till Smålandsposten.

Det svenska mästerskapet för både ponny och stor häst skulle ha arrangerats av Skogslottens Ridklubb i slutet av juli. På grund av coronaviruset har klubben dock valt att ställa in. Därefter har Svenska Ridsportförbundet uppmanat andra klubbar att ansöka om att få arrangera SM.

Det är dock inte säkert att Växjöortens Fältrittklubb och Lammhults Ridklubb planer går i lås. Allt beror på hur restriktionerna ser ut framöver.

Läs mer

Nyheter

140 nya bostäder kan byggas i Växjö

Detaljplan ute på samråd.

Nyheter

APP ska satsa lokalt

Drar sig tillbaka från övriga städer.

Nyheter

Fler cyklar stjäls - här slår tjuvarna till oftast i Växjö

597 cyklar stulna under 2020.

Nyheter

Man blev av med värdesaker vid bensinmack

Förhör hålls under dagen.

Nyheter

Växjöbor väcktes av att tjuvar försökte bryta sig in

Teknisk undersökning påbörjad.

Nyheter

Tumult när bensinmack misstänks ha rånats i Växjö

Händelsen utspelades sig tidigt på söndagsmorgonen.