Vill arrangera Ponny-SM i Växjö

.
Foto: Daniel Enestubbe

Växjöortens Fältrittklubb och Lammhults Ridklubb vill arrangera Ponny-SM i höst. Planen är att lägga det svenska mästerskapet samma vecka som Karl Oskar Cup på Värendsvallen.

– Ett SM skulle innebära lite högre hinderhöjder än under Karl Oskar Cup och då gäller det att ha ett riktigt bra underlag. Det är den enda akilleshälen men med lite vilja från kommunen är de praktiska sakerna inte så svårlösta. Att lufta och dressa gräsmattan är inga större problem. I övrigt vet vi efter alla år med Karl Oskar Cup att det fungerar med stallar, camping och allt annat som måste finnas, säger Växjöortens Fältrittklubbs ordförande Tobias Jönberg till Smålandsposten.

Det svenska mästerskapet för både ponny och stor häst skulle ha arrangerats av Skogslottens Ridklubb i slutet av juli. På grund av coronaviruset har klubben dock valt att ställa in. Därefter har Svenska Ridsportförbundet uppmanat andra klubbar att ansöka om att få arrangera SM.

Det är dock inte säkert att Växjöortens Fältrittklubb och Lammhults Ridklubb planer går i lås. Allt beror på hur restriktionerna ser ut framöver.

Läs mer

Nyheter

Färre reser kollektivt - stor förlust för Länstrafiken

Intäkterna ska ha minskat med 50 procent.

Nyheter

Två Växjörestauranger brister vid inspektion

Måste åtgärda direkt.

Nyheter

Busschauffören såg skylten - körde ändå in i bron

Misstänks för brott.

Nyheter

Nytt besked om bad vid Strandbjörket i Växjö

Förra veckan avrådde Växjö kommun från bad.

Nyheter

Polisen slog till - fastighetsägaren får skadestånd

Får 62 000 kronor.

Nyheter

Nio nya coronafall i Kronoberg

Ingen person har avlidit under helgen.