Annons

Vill bygga tillfälligt parkeringshus i Växjö

Växjö • Publicerad 28 maj 2018
Foto: Nadia Hagberg

Nästa år försvinner omkring 450 parkeringsplatser under tiden då en ny byggnad, där lägenheter kombineras med ett parkeringsgarage med 800 platser, byggs mellan Askelövsgatan och järnvägen i Växjö.

Under tiden föreslår tekniska nämndens ordförande Sofia Stynsberg (M) ett tillfälligt parkeringshus.

Annons

– Vi bor i en expanderande stad och då är det viktigt med ett tillgängligt centrum. Vi är måna om att de som bor i ytterområden ska kunna komma in till stan, säger Sofia Stynsberg (M).

Det är tekniska förvaltningen som fått i uppdrag att undersöka om ett tillfälligt parkeringshus kan bli verklighet. Hur många platser det handlar om och vart huset ska ligga är därför inte klart.

– Parkeringssituationen är en hjärtefråga för Växjö Cityförening så jag hoppas att skrivelsen går igenom, säger Olivera Bobuiescu, ordförande för Växjö Cityförening.

I skrivelsen föreslår Sofia Stynsberg (M) också en tillfällig parkering på Spetsamossen där kommunanställda kan parkera. Detta skulle frigöra ett 40-tal platser bakom kommunhuset.

– Vi har lyssnat på medborgarna och handeln och vill göra stadskärnan tillgänglig för fler. Med gröna ögon såklart. Det ska fortfarande vara enkelt att komma till stan med kollektivtrafik och cykel.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons