Annons

Vill se mer av allt i nya simhallen

Publicerad 1 mars 2017
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck

Nu intensifieras arbetet med den nya simhallen efter det att kommunstyrelsens arbetsutskott fattat beslut om placeringen. Från Växjö simsällskaps sida hoppas man nu på att kommunen satsar på fler bassänger med tävlingsmöjligheter, högre i tak och bättre förutsättningar för alla som vill nyttja den nya simhallen.

– Mer av allt, så kan man sammanfatta det som behövs, säger chefstränare Fredrik Isberg.

Annons

Kommunstyrelsens arbetsutskott har nu fattat beslut om den omdiskuterade simhallen i Växjö. Beslutet innebär främst att den nya ska placeras på samma plats som dagens och nu ges kommunchefen i uppdrag att ta fram ett förslag på funktions- och lokalprogram.

Det kommer förvisso dröja innan den nya simhallen står färdig, men gällande innehållet och utformningen har redan önskemålen börjat strömma in. Fredrik Isberg, chefstränare Växjö simsällskap, vill kortfattat se ”mer av allt” för att förbättra sportens förutsättningar.

– Som det är nu så kan vi arrangera tävlingar på regionnivå, det finns inte möjlighet för större mästerskap. En bassäng där läktare skulle kunna byggas upp bredvid är därför viktigt och skulle kunna innebära att vi kan ha SM i Växjö – något som kommunen redan ansökt om. Med tanke på de arrangemang som funnits här så finns förutsättningarna i staden, även om de inte finns i den nuvarande simhallen.

Han understryker även situationen för de cirka 50 personer som tränar simhopp i föreningen. Högre i tak och läktare även där skulle kunna innebära möjlighet att arrangera internationella mästerskap – något som i nuläget bara finns tillgängligt i Stockholm.

– Våra simhoppare är oerhört begränsade idag och slår i princip i huvudet på träningar. Trots detta så har vi 50 personer som vill tävla – det skulle betyda mycket för sportens fortlevnad om bara förutsättningarna fanns där.

En större simhall med ”mer av allt” skulle därmed medföra bättre förutsättningar för de aktiva i föreningen, men även för andra Växjöbor som vill nyttja utrymmet.

– Vi kan inte träna lika mycket som andra idrottsföreningar och har dessutom svårt att åka bort för att använda andra simhallar. Det som gör en simhall unik är att vi som tävlar och tränar delar den med allmänheten, tänk dig själv hur det skulle se ut om innebandyklubben enbart haft en tredjedel av golvytan till sin träning. Det blir ett jäkla tryck på banorna under vissa tider så självklart begränsar det oss i nuläget.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons