Annons

Villaägare bötfällda - trodde det var en bluff

Växjö • Publicerad 15 oktober 2018

Foto: Tomas Löwemo

I över 50 år har villaägare i Räppe haft fri parkering. Men nu har övervakningen skärps, något som möts av protester från boenden som använt platserna fritt i villakvarteren.

Annons

– De byggde ju det här för att vi skulle kunna ställa upp våra grejer här. Det är så självklart att de här platserna inte kan vara för några andra. Det finns ingen genomfart här. Jag har klarat mig ännu så länge. Jag har koll på läget men andra har fått böter. Jag var ju bergsäker på att det var en bluff först. Inte kan man tro att de kommer här med p-böter, säger Eskil Richardson till Smålandsposten.

Han har skickat in skriftliga protester till kommunen men utan något resultat.

– Vi har ett uppdrag och en skyldighet. Man får inte ställa upp en husbil, husvagn eller båt på allmän plats. Även om man har gjort på ett visst sätt så kanske det inte alltid var det som var tanken. Vi har många som ringer och säger att vi har inte haft någon övervakning här på 16, 20, 25 år, säger Magnus Nykvist på Växjö kommun till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons