unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Villaägare får nej för ommålning – trots att grannarna målat om

.
.
Foto: Staffan Lindbom

En villaägare i Växjö har ansökt om att måla om sin gula tegelvillan. Trots att flera grannar redan målat om sina hus så säger politikerna nej, skriver Smålandsposten.

Villaägaren ville måla samtliga fasader på huset gråa eller vita men politikerna gav tummen nej eftersom villan ligger i ett grupphusområde där det mest karakteristiska är byggnadernas gula fasadtegel och området har bedömts ha ”kulturhistoriska värden”.

I sitt beslut skriver byggnadsnämnden att man har upptäckt att tre hus i samma villaområde redan har ommålade fasader. Fastighetsägarna har inte sökt bygglov för det men eftersom målningarna utfördes för mer än tio år sedan är dessa ärenden enligt byggnadsnämnden nu preskriberade, skriver Smålandsposten.