Annons

Villapriserna ökar ordentligt i Växjö

Växjö • Publicerad 9 maj 2021
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

De senaste tre månaderna har priserna på villorna i Kronobergs län stigit minst i hela landet. Ökningen i länet är på 1,6 procent. I Växjö kommun ökar däremot priserna rejält, nästan sex procent, visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har sammanställt.

– Villor, fritidshus och stora bostadsrätter säljs allt snabbare, ofta redan innan det finns en publicerad bostadsannons på Hemnet. Jämfört med förra året ser vi att andelen bostäder som förmedlas före ordinarie visning har ökat med 20 procent, säger Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings vd Marcus Svanberg i ett pressmeddelande.

Priserna på bostäder har ökat kraftigt det senaste året. Bostadsrättspriserna har ökat med nio procent och villapriserna med 15 procent.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons