Annons

Villapriserna sjunker kraftigt i Växjö

Kronoberg • Publicerad 12 december 2021
Foto: Länsförsäkringar Kronoberg

Nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har analyserat visar att villapriserna i Kronobergs län har sjunkit med nästan fem procent de tre senaste månaderna, vilket är mest i hela landet.

Bostadsrättspriserna i länet har sjunkit med drygt fyra procent.

Annons

– Att det görs många bostadsaffärer beror nu mer på ett stort flyttbehov snarare än de pandemieffekter vi sett tidigare. Så länge svenskarna ser ljust på framtiden kommer många vilja byta bostad, men om oron för en ny pandemivåg växer finns risk att mångas flyttplaner läggs på is, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Det senaste året har priserna på bostadsrätter i Kronoberg sjunkit med 0,2 procent, medan villapriserna stigit med 9 procent. Fritidshuspriserna i Kronoberg har stigit med 15 procent på årsbasis.

I Växjö kommun minskar villapriserna kraftigt, -8,4 procent de tre senaste månaderna. Även bostadsrättspriserna har sjunkit med 5,6 procent.

På tolv månader har bostadsrättspriserna i Växjö sjunkit med 3,6 procent samtidigt som villapriserna ökat med 8,7 procent.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons