Annons

Vinkrog öppnar i centrala Växjö

Publicerad 20 februari 2017
Foto: Emma Koivisto
Foto: Emma Koivisto

I mitten av mars öppnar en vinkrog på Sandgärdsgatan i centrala Växjö. Det är Welovefoods lokaler som renoverats till en vinkrog, där mat, vin och öl kommer serveras.

– Vi har haft det som tanke att göra om under en lång period, det är ett så fint läge så det passar att dricka vin och äta gott på. Vi kände att det här har saknats i Växjö och det ska vara ett osnobbigt ställe, säger ägaren Alexi Winter.

Annons

Vad den nya vinkrogen ska heta är i nuläget oklart. Det kommer att vara 55 sittplatser inne i lokalen och sedan öppnar de två stora uteserveringar, en mot Sandgärdsgatan och en mot Bländapassagen.

– Gästerna kan förvänta sig att möta ett riktigt snyggt ställe, med rustik och vällagad mat. Vi kommer ha massvis med goda viner och ett sortiment med svensk öl från mikrobryggerier, säger Alexi Winter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons