Vipers vidare i cupen efter rysare

Växjö • Publicerad 15 september 2021
FBC Kalmarsund–Växjö Vipers
FBC Kalmarsund–Växjö VipersFoto: Henrik Eriksson

Växjö Vipers är klart för kvartsfinal i Svenska Cupen efter en rysare mot FBC Kalmarsund.

Vipers vann den första av två matcher med 7-3. I tisdagens returmöte var det Kalmarsund som tog tag i taktpinnen och ledde med 3-0 i den andra perioden. Vipers reducerade två gånger om genom Niklas Ramirez och Ludvig Öberg men lyckades inte kvittera.

I den tredje perioden gjorde lagen ett mål vardera. Vipers mål gjordes av Samuel Folkesson-Algman, som senare kom att bli en stor hjälte.

Efter 5-3 till FBC Kalmarsund efter ordinarie tid gick matchen till förlängning. Där behövde Folkesson-Algman knappt två minuter på sig att avgöra matchen.