Annons

Visma och Växjö Lakers utökar satsningen på tjejer

Växjö • Publicerad 10 september 2021

Visma Spcs och Växjö kommun förlänger sitt Stort hjärta-samarbete för att bredda hockeyn för tjejer. Samarbetet startade för två år sedan och sedan dess har antalet aktiva tjejer i föreningen gått från fem till 80.

– Vi på Visma Spcs brinner och arbetar för ett jämställt, inkluderande och hållbart samhälle, vill därför vara med och bidra till detta i Växjö och Växjö Lakers. Vi vill att våra partnerskap ska driva förändring i positiv riktning. Ishockey är vad många kallar en klassisk killsport och det vill vi ändra på. Att bryta fördomarna om vad som är en kill- eller tjejsport känns viktigt, säger Jens Ahlstrand, Executive Support Manager på Visma Spcs.

Annons

Satsningen "Prova på” blev fulltecknad med ungefär 190 deltagare förra året och den satsningen kommer att fortsätta. Dessutom kommer Växjö Lakers och Visma utveckla samarbetet kring rena tjejcamper och en dag för smålagsspel för tjejer, där spelare från hela södra Småland kommer att bjudas in.

– Visma Spcs valde att öronmärka sitt engagemang till vår så nödvändiga tjejsatsning. Med Visma Spcs har vi kunnat utveckla vår prova på satsning som verkligen burit frukt. Vi är nu näst största föreningen i landet när det kommer till antalet aktiva tjejer inom hockey. Vi har tagit ett stort steg i att vara en inkluderande förening som är ett tvärsnitt av vårt samhälle och ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla detta tillsammans med Visma Spcs, säger Johan Markusson, vd på Växjö Lakers.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons