Annons

Visselblåsarfunktion införs i Växjö kommun

Växjö • Publicerad 29 april 2020
.
.

Växjö kommun inför en visselblåsarfunktion med syftet att upptäcka allvarliga missförhållanden och oegentligheter på arbetsplatser på Växjö kommuns förvaltningar och bolag.

Efter en motion från Vänsterpartiet beslutade kommunfullmäktige förra året att en visselblåsarfunktion skulle införas. Kommunchefen fick i uppdrag att ta fram en modell för en sådan funktion och det är den modellen som politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott nu har röstat ja till.

Annons

– Det är viktigt att tidigt fånga upp och agera på signaler om eventuella missförhållanden i offentlig verksamhet. Genom att införa en visselblåsarfunktion visar vi att vi tar dessa typer av ärenden på allvar och jag tror också det kan leda till ökat förtroende, säger Eva Johansson (C), ordförande i kommunstyrelsens organisations- och personalutskott.

Anställda ska anonymt kunna larma om missförhållanden och oegentligheter på arbetsplatsen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons