Volontärer hjälper till under krisläget

Foto: Nadia Hagberg

På grund av smittorisken för coronavirussjukdomen covid-19 håller Växjö rödakorskrets alla sina verksamheter stängda. Istället väljer Röda Korset att starta en kostnadsfri tjänst för att hjälpa de människor i Växjö som är i behov av just hjälp och stöd.

– Vi har ett samarbete med Växjö kommun där vi ska hjälpa de som är 70 plus. Det kan vara att handla och leverera matkassar och receptfri medicin, rasta hundar eller samtalsstöd. Vi är en krisorganisation som har gjort om vårt arbetssätt för att hjälpa till i det här krisläget, säger Marie Liljegren, samordnare för social verksamhet på Röda Korset i Växjö

Växjö kommun och Röda Korset söker nu volontärer som kan hjälpa till med uppdragen. I skrivande har omkring 70 personer anmälts sig och siffran ökar snabbt.

– Det är jättemånga som vill hjälpa till. Det brukar vara många människor som vill ställa upp när det är kriser, säger Marie Liljegren.

Under veckan hålls volontärsträffar och den första matleveransen till en äldre person sker under måndagseftermiddagen. Maten köps in via Röda Korset och hämtas upp av volontärerna. Matkassarna lämnas sedan utanför respektive bostad.

Den som vill ha hjälp ska kontakta Växjö kommun på 0470-410 00 och anmäla sitt behov. Därefter ringer Röda Korset upp och diskuterar uppdraget. De som vill hjälpa till och ställa upp som volontär kan kontakta Röda Korset via 0470-150 04 eller vaxjo@redcross.se

Läs mer

Coronavirus

Coronapatient inlagd på sjukhus

Sex nya fall av covid-19.

Nyheter

Färre bostadsrätter säljs – priser ökar i länet

I Växjö har priserna dock sjunkit.

Nyheter

Risk för höga temperaturer

Kan innebära en ökad påfrestning på kroppen.

Nyheter

Romansbedragare lurade äldre kvinna på uppemot en miljon

De inledde en relation på nätet – sedan lurades kvinnan av mannen.

Nyheter

Brand i lägenhet i Växjö

Larm om brand i flerfamiljshus.

Nyheter

Ung cyklist i krock med bil

Förare misstänks för brott