Annons

Volontärer hjälper till under krisläget

Växjö • Publicerad 23 mars 2020
Foto: Nadia Hagberg

På grund av smittorisken för coronavirussjukdomen covid-19 håller Växjö rödakorskrets alla sina verksamheter stängda. Istället väljer Röda Korset att starta en kostnadsfri tjänst för att hjälpa de människor i Växjö som är i behov av just hjälp och stöd.

– Vi har ett samarbete med Växjö kommun där vi ska hjälpa de som är 70 plus. Det kan vara att handla och leverera matkassar och receptfri medicin, rasta hundar eller samtalsstöd. Vi är en krisorganisation som har gjort om vårt arbetssätt för att hjälpa till i det här krisläget, säger Marie Liljegren, samordnare för social verksamhet på Röda Korset i Växjö

Annons

Växjö kommun och Röda Korset söker nu volontärer som kan hjälpa till med uppdragen. I skrivande har omkring 70 personer anmälts sig och siffran ökar snabbt.

– Det är jättemånga som vill hjälpa till. Det brukar vara många människor som vill ställa upp när det är kriser, säger Marie Liljegren.

Under veckan hålls volontärsträffar och den första matleveransen till en äldre person sker under måndagseftermiddagen. Maten köps in via Röda Korset och hämtas upp av volontärerna. Matkassarna lämnas sedan utanför respektive bostad.

Den som vill ha hjälp ska kontakta Växjö kommun på 0470-410 00 och anmäla sitt behov. Därefter ringer Röda Korset upp och diskuterar uppdraget. De som vill hjälpa till och ställa upp som volontär kan kontakta Röda Korset via 0470-150 04 eller vaxjo@redcross.se

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons