Annons

WWF: Det här kan Växjö betyda för världen

Växjö • Publicerad 22 juni 2020
Växjös lösningar kan göra skillnad.
Växjös lösningar kan göra skillnad.Foto: Robin Sparf

I samband med One planet city challenge har Världsnaturfonden tittat på hur Växjö jobbar med trähusbyggnation och målet om att bli fossilfritt samt vad Växjös åtgärder kan betyda för världens klimatutsläpp.

Enligt WWF kan Växjös lösningar göra stor skillnad på internationell nivå för att halvera världens klimatutsläpp till 2030. De har räknat ut att om hälften av alla kommuner världen över följer Växjös exempel och energieffektiviserar med i genomsnitt 40-50 procent i bostäder och lokaler i samband med renoveringar, samt ställer högre krav vid nybyggnation så skulle det minska den globala energianvändningen med mer än 600 TWh per år vid år 2030. Det motsvarar en årlig minskning med omkring 36 miljoner ton koldioxid, som är ungefär två tredjedelar av vad Sverige släpper ut på ett år.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons