Annons
Innehåll från Wexnet

”Flera fördelar med att jobba hemma”

Både jobb och vardag ser annorlunda ut just nu, och många jobbar hemifrån. Vana ”hemmajobbaren” Fredrik Magnusson från Växjö ger sina bästa tips för distansarbete.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Ingenjören Fredrik Magnusson har jobbat hemifrån som informationsspecialist inom patent i snart två och ett halvt år. Jobbet innebär att han hjälper företag med att ta fram information om uppfinningar. Datorn är hans främsta arbetsredskap och större delen av hans dagliga kontakter med kollegor och andra sköts digitalt, via chatt, mobil och mejl.

Vilka utmaningar ser du med att jobba hemma?

– Det skulle vara att jag ibland tappar koncentrationen och vandrar iväg i tankarna, men så ser det nog ut för alla, oavsett om du jobbar hemifrån eller på ett kontor, säger han.

Och tvärtom, vilka är fördelarna?

– Det finns många fördelar. Framför allt att jag slipper pendla, har få störningsmoment och sparar mycket tid. Med flexibel arbetstid ovanpå det kan jag lägga upp min dag lite som jag vill, det ger en enorm frihet.

Hur behåller du fokus när du jobbar hemifrån?

– Med bra rutiner och rätt digitala verktyg går det alldeles utmärkt. Först och främst brukar jag bestämma redan på morgonen vilka arbetsuppgifter jag ska uträtta under dagen – ambitionen är att även ha lite tid över till annat. För det andra lyssnar jag gärna på något som ger mig energi och skapar en känsla av att jag har sällskap. Det kan vara musik, en podcast eller ljudbok. Mitt tredje tips är att inte bara prata jobb med kollegorna när ni väl hörs. Det går ju precis lika bra att köra fikarasten via videolänk.

Läs mer

För fler tips som underlättar din uppkopplade vardag, gå till wexnet.se/vardagsliv

Fakta

Fiber för framtiden

Med fiber från Wexnet får du en snabb och stabil uppkoppling som ser till att alla i familjen kan surfa, streama, plugga, ha videomöten och arbeta på distans samtidigt. Du kan få hela hemmets kommunikation ur ett enda fiberuttag. Knappa in din adress och se vad Wexnet kan erbjuda just dig på wexnet.se

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se