Annons

17-årig talang klar för Vipers

Växjö Vipers förstärker sin försvarslinje.
Närmast hämtar en 17-åring från Sävsjö IBK.
Växjö • Publicerad 19 juli 2022
Alva Claesson ansluter till Växjö Vipers. Den 17-åriga talangen kommer att spela på dubbellicens där hon även kan representera Sävsjö IBK.
Alva Claesson ansluter till Växjö Vipers. Den 17-åriga talangen kommer att spela på dubbellicens där hon även kan representera Sävsjö IBK.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Alva Claesson, som tidigare blivit utsedd till ”Årets Spelare” i Småland är klar för spel med Växjö Vipers. Det är Vetlanda–Posten som skriver att övergången av 17-åringen är klar.

Försvararen Claesson kommer närmast från spel med Sävsjö IBK i division 1 men har Stockaryd som moderklubb. Hon kommer, enligt tidningen, att spela på en dubbellicens vilken möjliggör fortsatt spel även för Sävsjö.

Annons

– Det känns ju jättekul såklart. Tanken är att jag ska försöka träna med båda klubbarna och spela de matcher jag hinner med bägge lagen, säger Alva Claesson till VP.

Under vintern som gick producerade hon 2+2 poäng och spelade även i Smålandslaget.

– Växjö kontaktade mig så jag har varit där och tränat lite innan. Det kändes rätt där. Men det är ju en utmaning såklart som ska bli väldigt spännande. Jag känner att jag inte kan missa en sån här chans att kanske få spela i ett allsvenskt lag, säger hon.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons