unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

22-årig högerback klar för Öster

Tatu Varmanen är klar för Öster.
Tatu Varmanen är klar för Öster.
Foto: Östers IF

Öster har hittat en ny högerback. Det är 22-årige Tatu Varmanen, med svenskt och finskt medborgarskap. Nyförvärvet kommer närmast från FC TPS i Finland.

– Det känns väldigt bra att ha skrivit på för Östers IF, oerhört kul att allting är klart. Ser verkligen fram emot att köra igång med laget från och med januari, säger Varmanen till ostersif.se.

Varmanen är fått sin fotbollsfostran i Brommapojkarnas akademi. Han har också spelat elva ungdomslandskamper för Finland och 51 matcher i högstaligan i vårt östra grannland. Nu flyttar han västerut – till Öster.

– Det känns som en professionell och välskött klubb. Jag har fått en bra känsla för helheten och man har varit tydliga med att man vill spela en offensiv anfallsinriktad fotboll, deras sätt och se fotboll speglar även min bild av att se på fotboll och hur jag kan bidra på bästa sätt, säger nyförvärvet till Östers hemsida.

Varmanen beskriver sig som en löpstark ytterback som alltid ger hundra procent.

– Tatu är en spelare som vi har tittat på under säsongen och som vi känner kommer kunna ge ytterligare spets till en stark trupp. En oerhört löpvillig och löpstark spelare som är duktig i duellspelet en mot en. Vi ser fram emot Tatus ankomst till Växjö i januari, säger Rasmus Rydén, assisterande tränare i Öster till klubbens hemsida.