Annons

28-0 för Åryds IK

Sex matcher är spelade i den södra division 5-serien. Åryds IK toppar tabellen efter sex raka vinster – och 28–0 i målskillnad.
Publicerad 25 maj 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Målvakten Erdogan Kadri har spelat fotboll i högre serier med bland annat med Öster och Växjö United, men årets säsongsöppning slår det mesta. Trots över 540 minuters spel har han ännu inte släppt in ett mål.

– Jag är 26 år och även om man har spelat ett antal matcher i sitt liv har jag aldrig hållit sex nollor efter varandra. Det har aldrig hänt, oavsett ålder eller division.

Annons

Erdogan Kadri är inte den enda meriterade spelare i Åryds trupp. Här finns tidigare Österspelare som Denis Velic och Patrik Bojent, men också ett gäng spelare med gott om matcher på division 3-nivå.

– Vår säsong har varit som tabellen visar, jäkligt bra. Vi har ett bra lag också. Det är inget att sticka under stolen med. Vi har ett lag som verkligen vill och alla kämpar för varandra. En bra sammanhållning gör att det går bättre och bättre på varje position.

Har du behövt göra många räddningar?

– Man har gjort en och annan räddning, men samtidigt har jag fått mycket hjälp av mina backar också. Det har inte bara varit att rädda bollar. De har sett till att bollen inte kommer till straffområdet också.

På topp har Åryd seriens vassaste anfallare. Jacob Tarasenko kommer från Australien, men spenderar sommarhalvåret i Växjötrakten. Han har hittills gjort tolv mål på sex matcher.

– Nästan Ronaldoklass, skrattar Erdogan Kadri som hade ganska mycket att göra i senaste 3–0-vinsten mot Alstermo.

– Det är helt klart den tuffaste matchen hittills. De spelade riktigt bra och gav oss en match helt enkelt.

Hur länge tänker du hålla nollan?

– Jag hoppas att jag kan hålla nollan så mycket jag bara kan. Det är ett mål jag har och det har byggts på under säsongen. Det vore riktigt kul att fortsätta.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons